O meni
 Dobar dan dragi moji,

Ja sam Aleksandar Djuknic. Prijatelji me zovu Sasa.

Rodjen sam dalekih predesetih u Beogradu, gde od tada i zivim. Sada sa porodicom, zenom i dve cerke. U svoje vreme, zavrsio sam visu turisticku skolu, naucio engleski  jezik I kao mlad radio za  velikog  pionirskog  turoperatora tadasnje Jugoslavije, Yugotours, sa turistima iz Velike Britanije koji su dolazili na letovanja u Jugoslaviju.
Prakticna obuka i iskustvo koje sam tada stekao, ostali su jedinstveni u sistemu pripreme kadrova za rad u turizmu  sve do danas. I danas su mi najsigurniji putokaz u poslu, kada se srecem sa ljudima koji putuju sa zeljom za novim saznanjima i iskustvima, upoznavanjem novih predela i ljudi.
Ipak, da bih se  profesionalno bavio ovim poslom morao sam da dobijem zvanicnu licencu Ministarstva trgovine i turizma Srbije nakon polozenih posebnih ispita za turisticke vodice.
Ovo mi je donelo radost putovanja u razlicite  evropske zemlje poput Madjarske, Slovacke, Ceske, ali  i Italije i  Francuske u koje vodim svoje sunarodnike u potrazi za novim dozivljajima i saznanjima. Obavljanje razlicitih poslova me je tokom godina cesto vodilo u Nemacku i Austriju. Upoznao sam mnoge gradove  i naucio jezik, tako da se danas sluzim Nemackim jezikom i cesto vodim  turistie iz Srbije  u te zemlje.
Posebno se radujem  susretima sa  posetiocima iz sveta koji dolaze u Srbiju. Upoznajuci ih sa turistickim I kulturno-istorijskim vrednostima, uvek otkrivam drugacija i interesantna lica  mog Beograda I Srbije. Ponekad prosirimo sliku na ceo region posetom nekoj od zemalja bivse Jugoslavije. Siguran sam da svi odlaze zadovoljni, obogaceni jednim neocekivanim iskustvom. 
Otvorite neku od stranica na kojima mozete videti vise detalja o tome cime se bavim i da li je to vama interesantno.  Ako jeste, kontaktirajte me mail-om: adjuknic@yahoo.com ili telefonom : 381 63 342 281